En tupplur i godan ro - ligger på laddning <3


Historien börjar sent

Kennel Lolabulls.. Vi ansökte om kennelnamn 2020. Vi hade länge funderat på att förverkliga vår gemensamma dröm om att faktiskt ta en del av ansvaret för att få fram sunda individer av rasen vi lever ihop med och skattar så högt. Ansökan låg i lådan i tre år.. och några meriter senare, gjorde vi slag i saken. Vi ställde oss så att säga på kunskapens axlar genom att ta rygg på uppfödare som hade erfarenhet av denna ras och utformade hur vi ville gå vidare. Det är tur inte alla behöver uppfinna hjulet!

Under våren 2021 medverkade Annika i SKKs uppfödarutbildning och parallellt med det parade vi Asta som nedkom med vår första egna kull i kenneln. 

Vi bor sedan 2016 i Dalarna men vi båda är från Stockholms län från början.  


Kennel Lolabulls - mål och visioner med uppfödningen

Målet är att i liten skala och i hemmiljö föda upp sunda, gladlynta och korrekta individer som har ett stabilt psyke och ser ut som en liten bullterrier utan att tappa substans. Dessa individer ska vara till glädje för sina ägare genom att vilja följa dem i de flesta aktiviteter ägaren/familjen hittar på.

En miniatyrbullterrier utmanar ibland sin ägare med sitt energiska lite buffliga och trubbiga sätt som den gladiatorclown den är. Det är av stor vikt att välja ut personer som ska köpa valp från min kennel och sedan finnas där som stöd under hela hundens liv. Vi vill hjälpa valpköpare att förstå nyttan med att ha ett gott ledarskap i sitt hundägande. / Annika